The Witcher blir TV-serie

Den framgångsrika bokserien The Witcher ska bli TV-serie och släppas på Netflix. Har vi med en ny Game of Thrones att göra?

Det som började med bokserie på åtta böcker blev därefter tre otroligt framgångsrika TV-spel. Nu ska böckerna filmatiseras och produceras av Netflix.

“Andrzej Sapkowski has created a rich and memorable world, at once magical and familiar,” meddelar Netflix vicepresident Erik Barmack. “We couldn’t be more excited about bringing Netflix members around the world.”

Författaren bakom böckerna, Andrzej Sapkowski, kommer att fungera som rådgivare till serien och medger att han är tacksam för att Netflix kommer vara trogna källmaterialet som han spenderat trettio år att skriva.

De enda detaljerna kring handlingen som släppts kommer från seriens exekutiva producenter, Sean Daniel och Jason Brown: ”The Witcher stories follow an unconventional family that comes together to fight for truth in a dangerous world. The characters are original, funny and constantly surprising and we can’t wait to bring them to life at Netflix, the perfect home for innovative storytelling.”

Exakt när TV-serien har premiär är i dagsläget inte känt.

Gillar du idén att filmatisera The Witcher som TV-serie?

Sebastian Hansson
Följ mig på

Sebastian Hansson

Lärarstudent i Malmö som är uppvuxen på ett rejält mål Disney-och fantasyfilmer. Älskar det mesta inom film, från storskaligt och bombastiskt till intimt och nära. Fast allra mest Hayao Miyazakis verk.
Sebastian Hansson
Följ mig på

Latest posts by Sebastian Hansson (see all)