Souvenir (2017)

Foto: ARP Distribution
Foto: ARP Distribution

Biopremiär: 19 Maj
Regi: Bavo Defurne
Manus: 
Bavo Defurne
Med: Isabelle Huppert, Kévin Azaïs, Johan Leysen, Marie Colapietro, m.fl
Genre: Drama

Handling: En gång i tiden var Liliane känd under artistnamnet LAURA. Laura var en sångstjärna på uppgång som nådde sin karriärs höjdpunkt när hon kom tvåa efter ABBA i Eurovision Song Contest 1974 med sin pärla ”Souvenir”. Idag är hon bortglömd, och alla tecken på framgång är som bortflugna där hon står vid det löpande bandet på en konservfabrik. Men när Jean, en 21-årig boxare, börjar på fabriken får hennes tråkiga liv en intressant vändning. Han blir förälskad i Liliane och övertygar henne att hon borde återvända till scenen och börja sjunga igen.

Isabelle Huppert (Amour, Pianisten) är tillbaka som schlagersångerska i detta underfundiga drama av Bavo Defurne (North Sea Texas).


 


Fler kommande biofilmer:

[supsystic-gallery id=’5′]

About Fredrik Edström 248 Articles
Med den ena foten stabilt placerad i den bombastiska, högbudet-världen och den andra i mysiga karaktärsdrivna draman blir jag knappt själv klok på min filmsmak. Dock är en sak säker: Jag är djupt förälskad i filmens värld.