TV-spelsfilmer som ändå är rätt bra

Varför TV-spelsfilmatiseringar gärna floppar har nog en ganska enkel förklaring. Precis som med böcker, förblir de många gånger bäst i sitt originalformat. Att få fram samma känsla som tidigare har förmedlats är svårt och det blir lätt krystat, alternativt läggs vissa delar om för att det ska ”få lite effekt” och sen blir allting bara kaos. Nedanför kommer vi i alla fall att lista några TV-spelsfilmer som faktiskt är bra, eller ja, åtminstone sevärda.

Silent Hill (2006)

silent-hill

Skräckspelet blev en film som höll måttet, i alla fall till en viss del. Karaktärerna är väldigt lika de som finns i det första spelet och skräckkänslan likaså. Den där påträngande, extremt obehagliga och psykologiska drömkänslan infinner sig snabbt i Silent Hill. Helt klart sevärd för den som gillar spelen.

Street Fighter: The Movie (1994)

street-fighter

Jean-Claude van Damme i en utav sina många actionroller med allt vad det innebär. Vi får självklart följa Ryu, Ken, Guile, Chun-Li och alla de andra legendariska karaktärerna från Street Fighter-spelen. Intressant med skådespelarval som Raul Julia som M. Bison och Kylie Minogue som Cammy, en karaktär popsångerskan är otäckt lik. Kan dock rekommendera de tecknade filmerna istället. Helt klart en klass för sig.

Mortal Kombat (1995)

mortal-kombat-movie

”Finish him!”, ”Fatality”, ”Get over here!”. Du känner säkert igen citaten från Mortal Kombat, ett beat’em up som förändrade spelvärlden nämnvärt när det kom ut första gången i början av 90-talet. Med en ultimat känsla för gore, skräck och monster var och är Mortal Kombat något alldeles speciellt och för det stora fanet är nog filmen också något att ha.

LÄS OCKSÅ: 2017 – Sju serietidningsfilmer jag längtar efter!

Latest posts by Filmtopp.se (see all)