Premiärdatum för nya Twin Peaks har släppts

Foto: ABC
Foto: ABC

Indiewire rapporterar premiärdatum för nypremiären av ikoniska tv-serien Twin Peaks, den 21 maj.

Twin Peaks är en amerikans dramaserie skapad av Mark Frost och David Lynch under 90-talet. Original-serien följde FBI-agenten Dale Coopers (Kyle McLachlan) utredning av mordet på skolbalsdrottningen Laura Palmer (Sheryl Lee) i den fiktiva staden Twin Peaks i Washington.

LÄS OCKSÅ: NOSTALGIVÅGEN TAR ÖVER TV-VÄRLDEN: VILKA HAR DU SAKNAT MEST?

Seriens lite otäcka och udda ton med inslag av övernaturliga element lånade mer än lite från skräck-genren. Men den lät sig inte hållas i det facket. Twin Peaks är prisad och rankas ofta som en av de bästa tv-draman som gjorts. Kultförklarad och ständigt refererad i andra medium, såsom film, reklam, sånger, tv-spel osv.

Tonen på serien var campy, det vill säga underfundig men även melodramatisk och stoltserar med flertalet udda karaktärer som deltar i tvivelaktiga aktiviteter under seriens gång. Den parodierar på ett fantastiskt sätt amerikanska såpoperor. Det är mycket udda humor och surrealism, återkommande tematik i David Lynchs verk.

LÄS OCKSÅ: RYKTEN OM TWIN PEAKS SÄSONG 3

David Lynch är även den som har regisserat samtliga av de 18 nya avsnitten. Och chefen för nätverket Showtime som serien kommer att sändas på hade detta att säga på sin twitter:

The version of ‘Twin Peaks’ you’re going to see is the pure heroin version of David Lynch

Det blir en direkt fortsättning på den första serien som utspelade sig mellan 1990-1991. De nya avsnitten utspelar sig i nutid, 25 år efter Laura Palmers mord och ser många av originalskådespelerna återvända; inklusive Kyle McLachalan som specialagent Dale Cooper, Ray Wise som Leland Palmer. Men även Harry Goaz och Miguel Ferrer för att nämna några.

Ser du fram emot att återvända till Twin Peaks i maj?

UA-71883076-1