Rogue One-regissören avslöjar spännande anekdoter

rogue-one-poster-final-4

Filmsajten Empire Online intervjuade nyligen Rogue One-regissören Gareth Edwards, som avslöjade en del spännande anekdoter om filmen som tittare kanske har funderat över. Spoiler förekommer, givetvis.

Utöver överraskningar som att Peter Jackson var närvarande under filmandet av en viktig scen med en av filmseriens ikoniska karaktärer och att regissören gör en cameo, berättar Gareth Edwards dessutom lite om besluten gällande huruvida de skulle inkludera någon opening crawl eller inte.

QUIZ: Testa dig själv – Är du sith eller jedi?

Och en opening crawl, som traditionellt sett är väldigt ikonisk för Star Wars-filmerna, fanns faktiskt med i manusets första utkast (något Edwards berättar tillsammans med den lustiga detaljen att ”a galaxy far, far away” följs av fyra och inte tre punkter). Till slut fick dock både Edwards och manusförfattaren Whitta – till sin besvikelse – ge upp och stryka sin opening crawl eftersom filmen är fristående och inte en del av den ”officiella” sagan.

En annan spännande detalj är att det faktiskt finns en version av filmen som använder de ikoniska wipe-övergångarna mellan filmens scener. Men med insikten om att de är lite ”cheesy” och ambitionen att spela på sin unika särställning beslutade man sig för att inte använda dem.

För den som vill läsa hela listan på spännande anekdoter finns det att göra här.

UA-71883076-1