Därför valde McConaughey The Dark Tower över Guardians of the Galaxy 2

När castingen till Marvels Guardians of the Galaxy 2 var högaktuell så cirkulerade det rykten om att ett väldigt stort namn förmodligen skulle ansluta till filmens rollista. Matthew McConaughey, som dock inte valde att göra det och istället gick rollen till Kurt Russell.

Filmsajten Collider refererar till Playboys nya intervju med den stora skådespelaren som förklarar varför han istället valde att tacka ja till att spela i filmatiseringen av Stephen King-romanen The Dark Tower.

Det här hade Matthew McConaughey att säga:

”I like Guardians of the Galaxy, but what I saw was ‘It’s successful, and now we’ve got room to make a colorful part for another big-name actor.’ I’d feel like an amendment. The Dark Tower script was well written, I like the director and his take on it, and I can be the creator, the author of the Man in Black—a.k.a. the Devil—in my version of this Stephen King novel. We’ve done the first one. It’s a fantastic thriller that takes place in another realm, an alternate universe, but it’s very much grounded. For instance, the gunslinger’s weapon isn’t a lightsaber or something; it’s a pistol. I enjoyed approaching my character as if I were the Devil having a good time, getting turned on by exposing human hypocrisies wherever he finds them.”

Huruvida skådespelaren gjort rätt val återstår att se. Guardians 2 anländer i början av maj och The Dark Tower i slutet av juli.

UA-71883076-1