Hundraettåringen slår öppningsrekord!

100
Hundraettåringen som smet från notan och försvan.

”Hundraettåringen som smet från notan och försvann” spelade under premiärdagen in hela 8 465 859 kronor, vilken är den största öppningen någonsin i biljettintäkter för en svensk film. Sammanlagt gjorde filmen under sin första dag 74 562 besök.

Handling: Allan Karlsson och hans vänner är rastlösa på Bali efter ett år i lyx. Men när Allan bjuder på den oförglömligt goda läsken Folksoda så blir det fart igen. Inte bara på Allan och sällskapet, men även på hämndlystna gangsters, ryska bekanta från förr och amerikanska CIA. I uppföljaren till Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann bjuder Hundraettåringen in till ett nytt, fantastiskt kapitel om hans osannolika liv.

Filmen är regisserad av Felix Herngren och Måns Herngren och Robert Gustafsson upprepar sin succéroll som Allan Karlsson. I övriga roller ser vi Iwar Wiklander, David Wiberg, Shima Niavarani, Jens Hulten, Ralph Carlsson m.fl.

”Hundraettåringen som smet från notan” hade biopremiär över hela landet den 25 december, har du sett filmen än?

Eric Diedrichs

Ansvarig utgivare, chefredaktör och medgrundare av FIlmtopp.se. Oavsett om du håller med om vad jag skriver eller inte, kommentera gärna. Det finns alltid nya infallsvinklar att diskutera film med.
UA-71883076-1
Inline
Inline