Se filmklipp från Adam Drivers hyllade ”Paterson”

PATERSON_D26_0049.ARW

Regissören Jim Jarmusch är tillbaka, denna gången med den hyllade filmen ”Paterson” med Adam Driver och Golshifteh Farahani i huvudrollerna. 

Handling: Paterson (Adam Driver) är busschafför i staden Paterson, New Jersey. Varje dag kör han sin dagliga rutt under vilken han observerar staden som flimrar förbi genom vindrutan och lyssnar samtidigt på fragment av passagerarnas konversationer.

Hans rutiner är desamma varje dag; han skriver poesi i en anteckningsbok, går ut med sin frus egensinniga bulldog Marvin, stannar till vid samma bar, dricker exakt en öl och så går han hem till sin fru Laura (Golshifteh Farahani). Lauras liv är raka motsatsen, det är under konstant förändring. Hon har nya drömmar varje dag. Paterson älskar Laura och hon älskar honom. Han stöder hennes konstanta flöde av nya idéer och hon uppmuntrar hans skapande av poesi. Vore det inte för Marvin skulle deras liv ha fortsatt sin gilla gång…

Hunden Marvin, som privat heter Nellie, vann det fina priset ”Palm Dog” vid filmfestivalen i Cannes 2016.

Nedanför kan du ta del av fyra olika klipp från filmen.

 

Paterson har svensk biopremiär den 6 januari 2017.

Eric Diedrichs

Ansvarig utgivare, chefredaktör och medgrundare av FIlmtopp.se. Oavsett om du håller med om vad jag skriver eller inte, kommentera gärna. Det finns alltid nya infallsvinklar att diskutera film med.
UA-71883076-1
Inline
Inline