Ewan McGregor föreslår filmer om Obi-Wan Kenobi

Foto: Lucasfilm
Foto: Lucasfilm

Star Wars prequel-trilogi är generellt sett inte särskilt uppskattad, men inget ont som inte har något gott med sig. Ewan McGregors skildring av en ung Obi-Wan Kenobi gick ändå hem hos publiken. Sedan dess får skådespelaren ofta möta frågan, kommer du någonsin att spela honom igen?

LÄS OCKSÅ: Ny Star Wars dokumentär – The Prequels Strike Back: A Fan’s Journey

Ewan McGregor har själv verkat kluven till frågan, tidigare i år uttryckte han oförståelse inför fascinationen av hans skildring av karaktären.

“I like the films that I made with George Lucas and I’m happy to be part of the legend of it all, but that’s it with me. I don’t really understand the fanaticism about it. “[…] “I’ve been asked about it so much now that I’m being criticized for trying to persuade Disney to make this movie!”

Trots hans förnekelse kan McGregor ändå inte låta bli att fortsätta förespråka en film om Obi-Wan. Nyligen sade han nämligen detta till Premiere:

“I’ve always thought there was a story to tell between my last one and Alec Guinness’ first one.” … “It would be fun to film that story now I’m older… I hope that they’re going to explore different genres under the ‘Star Wars’ banner. And one of those could be an Obi-Wan Kenobi feature film. Or two! The Obi-Wan Kenobi Story Part 1 and Part 2!”

LÄS OCKSÅ: Tessa Thompson i Han Solo film?

Med tanke på hur bra det har gått för Disney och Star Wars är det kanske inte helt omöjligt att vi får ta del av Obi-Wans berättelse mellan filmerna. Rogue One: A Star Wars Story stundar nu till vintern 2016 (14 December) och en kommande film om en ung Han Solo någon gång under mitten av 2018. För att inte tala om fortsättningen på huvudsagan: Episod VIII.

Håller du med Ewan McGregor, vill du också se en film (eller två) om Obi-Wan Kenobi?

UA-71883076-1
Inline
Inline