Recension: Bad Neighbours 2 (2016)

Foto: UIP/Universal
Foto: UIP/Universal

Originaltitel: Neighbors 2: Sorority Rising
Regi: Nicholas Stoller
Manus: Andrew Jay Cohen, Brendan O’Brien, Nicholas Stoller, Seth Rogen & Evan Goldberg
Med: Seth Rogen, Rose Byrne, Zac Efron, Chloë Grace Moretz m.fl.
Speltid: 92 min
Genre: Komedi

Vad skulle du göra om du fick världens värsta grannar, två gånger om?

Det har gått några år sedan Kelly (Rose Byrne) och Mac (Seth Rogen) gick vinnande ur striden mot sina grannar, som bestod av ett vilt festande gäng skolungdomar i ett så kallat brödraskap. De väntar nu sitt andra barn och vill flytta till ett större hus. De har intressenter på sin nuvarande bostad som kommer förbi då och då för inspektion eftersom de enligt kontraktet har trettio dagar på sig att bestämma sig innan köpet går i lås.

Oturligt nog bestämmer sig ett gäng tjejer att dra igång ett systerskap i ett numera övergivet grannhus. Detta leder såklart till att Kelly och Mac återigen går i klinch med sina grannar och med alla medel försöker få dem att hålla sig i schack, åtminstone under de kommande kritiska dagarna.

Läs också: Bäst komedifilm – Filmtopp.se tipsar om moderna guldkorn!

Det är svårt att inte jämföra Bad Neighbours 2 med förra filmen, som var en underhållande och överraskande bra komedi med genomgående pricksäker humor. Det var visserligen ganska överdrivet emellanåt, men aldrig på samma sätt som uppföljaren är. Vid några tillfällen blir det overkligt på ett nästan serietidnings-manér, vilket inte riktigt passar filmens övriga ton.

I övrigt håller Bad Neighbours 2 en hyfsad nivå och är både rolig och underhållande i stort sett rakt igenom, även om den inte riktigt når upp i samma klass som sin föregångare. Vidare är det även ett litet minus att handlingen är något av en upprepning av vad vi tidigare sett.

Skådespelarmässigt får vi kanske inga direkt minnesvärda prestationer, men alla gör ändå sitt jobb. Mest utstående är muskulöse hunken Zac Efron som, trots att han är alldeles för gammal, lever kvar i samma liv som under brödraskapstiden. Sedan har vi även en hel del roliga birollskaraktärer, precis som i första filmen. Bland andra Lisa Kudrow som skolans Dekan, vilket var ett kärt återseende.

Jag förstår om filmen kommer att kritiseras för sin sexistiska och till och med smått rasistiska humor, men jag tycker ändå att Bad Neighbours 2 håller sig inom ramarna för vad som är ”tillåtet” och då är det ju faktiskt okej att skämta om det mesta. Eller hur?

Bäst: Den pricksäkra humorn.

Sämst: Ibland blir det tyvärr lite för överdrivet.

9009d-betyg_3

About Gustav Larsed 104 Articles
Filmälskare från Lidköping som är lika gammal som The Shining. Slukar allt vad film heter, oavsett genre, men har en förkärlek för lyckade skildringar av förälskelser.