Sylvester Stallone som Maffiaboss i ”Omerta”?!

People-Stallone_NH

Det finns ett färdigt recept i Hollywood för att du som skådespelare ska anses relevant igen efter att varit stämplad som avdankad; en Oscarsnominering. Efter att ha blivit kandidat till guldgubben i årets gala så nämns plötsligt Sylvester Stallones namn i andra sammanhang än allehanda Expendables-uppföljare eller gubbiga komedier.

The Hollywood Reporter har nämligen fått nys om att ett samarbete mellan Sly och regissören Antoine Fuqua är i görningen. Fuqua omarbetar för tillfället maffia-romanen Omerta till en TV-serie och Sylvester Stallone förväntas spela det högsta hönset i gangster-hierarkien, maffiabossen.

Omerta är den avslutande delen av författaren Mario Puzos trilogi som påbörjades med Gudfadern. Att Stallone gör entré i en, förvisso helt fristående, så pas välkänd historia med ett ovärderligt cinematiskt arv känns både bisarrt och häftigt.