Daisy Ridley som gravplundrare i Tomb Raider reboot?

daisy-ridley-5jpg-0d6ede_1280wAtt Star Wars-sagan fick ett nytt kapitel i December gick väl ingen obemärkt förbi. Hollywood och filmfantaster världen över fick då upp ögonen för en mängd nya talanger, däribland Daisy Ridley. Galaxen ligger nu framför hennes fötter.

Enligt uppgifter från filmsajten Slashfilm har Warner Brothers och MGM nu skrivit upp 23-åringen på sina önskelistor. De överväger henne för huvudrollen i rebooten till Tomb Raider. Värt att tillägga är att Tomb Raider är i tidigt skede av produktion och rollbesättningen är långt ifrån officiell. Ridley är alltså en av många tilltänkta val av huvudrollsinnehavare för nytolkningen. Filmen har planerad premiär 2017 och baseras på TV-spelet med samma namn.

Läs också: Vår recension av Star Wars: The Force Awakens

Jag såg originalet Lara Croft: Tomb Raider (2001) på bio som ung parvel. Då var det kärlek vid första ögonkastet. Att återse filmen i vuxen ålder var en smärtsam upplevelse. Alla utslitna argument till varför spel inte går att översätta till film stod att finnas i filmens 100 minuter. Jag hoppas att filmskaparna lyckas bättre med översättningen mellan de bägge världarna den här gången.