Huvudrollen funnen till Spielbergs ”Ready Player One”

Foto: Larry Busacca/Getty Images
Foto: Larry Busacca/Getty Images

Skådespelarensamblen tycks snart vara helt redo. Nöjessajten Deadline har fått nys om att Tye Sheridan har fått äran att spela huvudrollen i filmatiseringen av Ready Player One. 19-åringen ansluter sig till en rollbesättning som sedan tidigare består av Olivia Cooke och Ben Mendelsohn. I registolen sitter ingen mindre än Steven Spielberg.

Ready player one är baserad på romanen med samma namn. Boken är skriven av Ernest Cline och är en dystopi. Sheridan har trots sin ringa ålder redan ett minst sagt imponerande CV. I sin debutfilm, The Tree of Life, regisserades han av Terrance Malick och han agerade mot Matthew McConaughey i Mud (2012). På vita duken ser vi honom härnäst den 20:e Maj. Då som den solglasögonprydde X-mannen Cyklops i X-men: Apocalypse (2016).