Tomb raider

Nobbade filmroller – Skådespelarna som valde fel

Filmtopp
Uppdaterad 08 juli 2021 kl. 09:07 | Publicerad 16 juni 2015 kl. 16:06

Ångrar de sina val än i dag?

Hade Sean Connery passat som Gandalf i Sagan om Ringen och hade Tv-serien Vänner blivit en lika stor succé med en annan roll-lista? Filmtopp.se har kartlagt stjärnorna som nobbade succérollerna.

Angelina Jolie i Gravity

Nobbade filmroller – Skådespelarna som valda fel
Foto: United International Pictures AB

En av förra årets största filmer var "Gravity" med Sandra Bullock i huvudrollen. Hade filmbolaget fått som de velat hade rollen istället spelats av Angelina Jolie som valde att tacka nej.

Sean Connery som Gandalf

Nobbade filmroller – Skådespelarna som valda fel
Audrey Hepburn och Sean Connery i "Robin Hood - äventyrens man". Foto: Warner-Columbia Film AB

Först tillfrågad att få spela trollkarlen Gandalf var Sean Connery. I erbjudandet ingick också ett gage på 15% av filmernas intäkter, som med facit i hand landade på cirka 400 miljoner dollar. Anledningen till varför Connery tackade nej uppges vara att han inte förstod manuset.

Claire Danes som Rose

Homeland-stjärnan Claire Danes tackade nej till rollen som Rose i Titanic. En roll som gjorde Kate Winslet världskänd på rekordtid. Titanic nominerades till fjorton Oscarsstatyetter och vann elva. Än idag har ingen film varken nominerats eller vunnit fler Oscarsstatyetter.

John Travolta som Forrest Gump

Nobbade filmroller – Skådespelarna som valda fel
Foto: AB Svensk Filmindustri

John Travolta var först med att få erbjudandet att spela Forrest i Forrest Gump. Ett beslut som han uttalat ångrar djupt.

Dana Delany som Carrie

En av stjärnorna i "Desperate Housewives" är Dana Delany. Hennes karriär hade verkligen kunnat se annorlunda ut. Hon var den första som blev erbjuden att spela rollen som Carrie i Sex and the City. Skälet till dissen var att hon inte ville vara med i en serie om sex.

Al Pacino som Han Solo

Nobbade filmroller – Skådespelarna som valda fel
Foto: Universal Pictures

Hade Al Pacino kunnat passa som rymdhjälte? Det får vi förmodligen aldrig veta eftersom han passade på erbjudandet att spela Han Solo i The Star Wars Saga. Bill Murray blev också tillfrågad om att göra rollen men som bekant gick den till slut till Harrison Ford.

Ellen DeGeneres som Phoebe

Vad hade Vänner varit utan Lisa Kudrow i rollen som Phoebe? När skaparen David Crane sållade castingfältet var det först Ellen DeGeneres som fick förfrågan. Men DeGeneres var upptagen med den egna serien Ellen och var tvungen att avböja förfrågan.

Thomas Jane som Don Draper

Nobbade filmroller – Skådespelarna som valda fel
Foto: Netflix

Mad Men-producenterna erbjöd först rollen som Don Draper till Thomas Jane men fick tillbaka svaret: "Thomas Jane gör inte TV". Jon Hamm som hade älskat manuset men inte trott sig ha en chans att få rollen, blev överlycklig när han fick erbjudandet att spela Draper. Thomas Jane, "som inte gör TV", hoppade två år senare på HBO:s "Hung".

Jake Gyllenhaal som Jake Skully

Nobbade filmroller – Skådespelarna som valda fel
Foto: Netflix

Jake fick chansen att spela huvudrollen Jake Sully i James Camerons Avatar. Efter lite betänketid kom han fram till att rollen inte var intressant att göra.

Natalie Portman som Lisa Brennan-Jobs

Nobbade filmroller – Skådespelarna som valda fel
Foto: Studio S Entertainment

Natalie Portman var långt in i förhandlingarna med Universal Pictures om rollen som Steve Jobs dotter Lisa Brennan-Jobs. Av någon anledning tackade hon nej.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL