Efter Carol undrar tittare om Cate Blanchetts sexuella läggning

Efter "Carol" undrar tittare om Cate Blanchetts sexuella läggning

Axel Diedrichs
Uppdaterad 01 juli 2021 kl. 14:07 | Publicerad 18 maj 2015 kl. 09:05

En bra Cannes-festival bjuder på bra rubriker. I år blev det en snackis efter att Todd Haynes (I'm Not There) dramafilm Carol hade haft premiär. Filmen är ett triangeldrama som skildrar förbjuden och homosexuell kärlek. I filmen har skådespelerskorna Rooney Mara (The Girl With the Dragon Tattoo) och Cate Blanchett (The Lord of the Rings) samlag - en sexscen som väckt mångas intresse Blanchetts sexuella läggning.

Det sägs att Blanchett är så pass trovärdig att tittare undrar om hon har haft tidigare kärleksförhållanden med kvinnor. Att hon övertygar tittaren är inte konstigt då Blanchett har belönats med två Oscar, för The Aviator och Blue Jasmine.

Enligt Yahoo News blev skådespelerskan intervjuad inför visningen av Carol och fick frågan om hon har haft kärleksrelationer med kvinnor.

“Have I had sexual relations with women? The answer is no.”

Trots sitt raka svar ska skådespelerskan ha fått samma fråga tidigare och då svarat att hon har haft flera lesbiska romanser. Blanchetts blandade svar beror på att hon tycker att diskussioner om sexuella läggningar är tröttsamma. I intervjun tillägger hon:

“In 2015, the answer to that sort of question shouldn’t matter. In 70 countries around the world, homosexuality is still illegal. We’re living in deeply conservative times.”

Det är imponerande att vara så pass övertygande framför kameran, men också inspirerande att ha en öppen ståndpunkt angående homosexualitet.

För fler recensioner, listor och nyheter, följ Filmtopp.se på facebook och twitter.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL